Това са терористите от атентата в Москва, грози ги доживотен затвор

Русия почете жертвите с национален траур

25.03.2024 | 13:11 Редактор: Тодор Петров

Съд в Москва остави в ареста четиримата мъже, които са обвинени за терористичното нападение в концертната зала "Крокус Сити Хол" в петък. Мъжете са от Таджикистан, а двама от тях са се признали за виновни. Те са с повдигнати обвинения по руския Закон за тероризма. Максималното наказание е доживотен затвор.

Двама от задържаните терористи са се признали за виновни за атаката. Далерджон Мирзоев е на 32 години - нелегален имигрант от Таджикистан, баща на 4 малки деца. Сайдакром Рачабализода - 28 - роден в Таджикистан, живее в Москва. Шамсиддин Фаридуни е на 24 г., роден в Таджикистан, работник във фабрика, баща на 8-месечно бебе. 

Четвъртият - Мухамедсобир Файзов, бе докаран на носилка в съда. Твърди се, че той е оказал съпротива при задържането.

137 е броят на жертвите на кървавата атака в концертната зала в Подмосковието. 107 от ранените при атаката все още са на лечение в болници, като 15 от пациентите са в много тежко състояние, а 42-ма в тежко. Русия почете жертвите с национален траур.

Отговорност за нападението пое "Ислямска държава", но не липсват и други предположения. След терористичния акт в Москва, Франция повиши нивото на терористична заплаха до най-високата степен. Причината – "Ислямска държава" е поела отговорност за станалото.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС