Макрон: "Ислямска държава" опита да извърши атентати във Франция

"Предложихме на руските служби и партньорите ни в региона засилено сътрудничество", каза френският президент

25.03.2024 | 12:38 Редактор: Толя Стоянова
Макрон:

Клонът на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИДИЛ), замесен в нападението, при което загинаха 137 души в Москва, е извършил няколко опита на френска земя през последните месеци. Това заяви президентът Еманюел Макрон, ден след като планът за сигурност на страната беше повишен до максималното си ниво, предаде АФП.

"Предложихме на руските служби, както и на нашите партньори в региона, засилено сътрудничество", каза той при пристигането си във френския департамент Гвиана, цитиран от БГНЕС.

"Трябва да избягваме всякакво инструментализиране или изкривяване, трябва да бъдем взискателни и ефективни. Това е духът, в който се движим напред, и се надявам, че Русия ще направи същото", добави Макрон.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 месец
Намесените в атентата започнаха да се издават един по един. Първо САЩ заявиха, че " не е Украйна". Откъде знаят кой не е ? За да знаят кой не е, значи знаят кой е извършителят! Нали?Франция, която ближе рани за колониите си и урана на безценица от Нигер, която щеше да ипраща войски в Украйна, се включи в хора на разследващите и знаещите. Само Великобритания подозрително мълчи. Сигнализирай за неуместен коментар