Тийнейджърка загина след схватка с полицаи в САЩ

Момичето се простреляло смъртоносно с пистолета на един от униформените

26.03.2024 | 08:09 Редактор: Вяра Димова
Тийнейджърка загина след схватка с полицаи в САЩ

Тийнейджърка се е простреляла смъртоносно с пистолет на служител във фоайето на шерифски участък в Калифорния, съобщиха властите, предаде АФП. Момичето започнало да блъска по вратата на участъка в Сити ъф Индъстри, близо до Лос Анджелис. Когато полицаите отишли да отворят вратата, момичето успяло да вземе служебното оръжие от един от тях.

"Непълнолетната се втурна във фоайето, посегна към кобура на огнестрелното оръжие на полицая и го взе. Последва борба между полицаите и момичето, което беше въоръжено с огнестрелното оръжие на полицая. По време на борбата непълнолетната е получила самопрострелна рана", се казва в съобщение на шерифския отдел на окръг Лос Анджелис.

Детективите от отдел "Убийства" разследват инцидента, който според официалните лица изглежда е възникнал в резултат на получено обаждане от полицаите, свързано със семеен скандал.

Полицаите в САЩ обичайно са въоръжени и носят оръжията си винаги със себе си. От шерифския отдел на окръг Лос Анджелис заявиха, че смъртният случай "не е инцидент с участието на полицейски служител", използвайки терминологията, използвана, когато служител е застрелял някого, пише БГНЕС.

Насилствените сблъсъци между полицията и гражданите не са рядкост в страната. Справка на вестник "Вашингтон пост" показва, че през последните 12 месеца полицията е застреляла повече от 1100 души в цялата страна. Данните не са официални, тъй като полицейските управления не са задължени да докладват за инцидентите на федералното правителство.

Снимка: архив, БГНЕС