Руските войници елиминираха четвърти Abrams в Украйна: По-лоши са от нашите танкове

"Няма нищо необичайно в този танк, който го хвалят на Запад", каза разузнавач с позивна "Изей"

20.03.2024 | 15:16 Редактор: Вяра Димова
Руските войници елиминираха четвърти Abrams в Украйна: По-лоши са от нашите танкове

Руски войници от групировката войски "Център" са унищожили четвърти американски танк Abrams с помощта на FPV дрон на Авдеевско направление, предава ТАСС, като се позовава на Министерството на отбраната в Москва.

"В село Бердичи разузнавачите откриха движението на вражески верижни превозни средства и след като проследиха целта, нанесоха удар, обездвижвайки бойната машина. С втория удар на дрона FPV бойците унищожиха американски танк. Освен това, нашите разузнавачи успяха да стигнат до повредената техника, да я огледат и да извлекат всички необходими проби", се казва в съобщението на военното ведомство в Москва.

Старшият разузнавач с позивна "Сокол" е работил при лоша видимост и не е знаел каква е целта пред него.

"Когато времето се нормализира, нашите колеги офицери от въздушното разузнаване успяха да различат Leoprad от Abrams и бяха изненадани, че това е прехваленият американец. Всъщност в началото дори не очаквах, че ще е американец... Имаше мотивация да се работи още по-здраво", разказва военнослужещият.

Разузнавач с позивна "Изей" допълва, че американският танк не е впечатлил руските бойци.

"Няма нищо необичайно в този танк, който го хвалят на Запад и в Украйна. Като седях вътре, мога дори да кажа, че е по-лош от нашите модели - същият е и Т-90. Остави лошо впечатление, очаквах повече. Изпълнихме задачата на командира. Нашето командване се радва, че сме живи и невредими. Ще продължим да работим за доброто на страната ни", подчерта той, цитиран от "Фокус".

Снимка: архив, БГНЕС