НАТО: Капитулация означава трагедия за украинците, само Путин може да спре войната

Украйна няма такъв избор, заяви Йенс Столтенберг

11.03.2024 | 22:55 Редактор: Вяра Димова
НАТО: Капитулация означава трагедия за украинците, само Путин може да спре войната

Капитулация би означавала трагедия за украинците. Така генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отговори задочно на приетия с одобрение от Русия и отхвърлен остро от Украйна призив на папа Франциск Киев да прояви "куража на бялото знаме" и да преговаря с агресора.

"Президентът Путин започна тази война и той е човекът, който може да я спре още днес. Украйна няма такъв избор. Капитулацията не е мир. Трябва да продължим да поддържаме Украйна, за да види президентът Путин, че не може да вземе това, което иска на бойното поле. Вместо това трябва да седне и да преговаря за решение, което признава Украйна за суверенна и независима страна", заяви Столтенберг, цитиран от БНР.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Капитулацията на Украйна ще бъде лична трагедия за президента Байдън и най- вече за корумпирания му син, както и за корпорациите, изкупили на безценица нейните ресурси. Лицемерът Столтенберг и останалите от покупната шайка упорито отказват да споделят истината- че използват украинското пушечно месо, за да "спасят света" от дедоларизация, т.е. да опитат да предотвратят края на американската хегемония. Сигнализирай за неуместен коментар