Долна Саксония въвежда в училищата "координатори по пол и сексуално разнообразие"

Координаторите ще отговарят за проекти в областта на ЛГБТ

08.03.2024 | 20:32 Редактор: Деси Николова
Долна Саксония въвежда в училищата

В училищата в германската провинция Долна Саксония вече ще има координатори по пол и сексуално разнообразие, съобщава вестник BILD.

Министърът на образованието на провинцията Юлия Хамбург реши да въведе в училищата нова длъжност - "регионален координатор за пол и сексуално разнообразие". Засега е предвидено да бъдат разкрити само осем такива свободни позиции, за които имат право да кандидатстват учители, които вече работят в съответното учебно заведение.

Координаторите ще отговарят за проекти в областта на ЛГБТК+ и ще съветват други учители в тази област, както и ще организират специални конференции и обучения в училище. Всеки избран за длъжността учител ще полага труд за около 10 допълнителни часа на седмица.

"С появата на проектни длъжности възниква въпросът дали при катастрофалното състояние на преподаването в нашите училища на учителите трябва да се възлагат специални задачи. Според нас предоставянето на обучение трябва да бъде абсолютен приоритет. Едва тогава трябва да се започнат допълнителни проекти, колкото и важни да са те", коментира депутатът от ХДС в Бундестага Кристиан Фюнер.

Председателят на синдиката на работниците в образованието Щефан Щьормер подкрепи идеята за създаване на такива позиции в училищата, предаде "Фокус".

"Статистически във всеки клас има един или двама ЛГБТК+ хора. Те имат право да участват в образованието", казва той.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Това са евроатлантическите "ценности". И тук ще ни ЛГБТ- изират, ако позволим на СОРО@#$ некоалицията да го направи. Сигнализирай за неуместен коментар