Фон дер Лайен: Има съдебна зала в Ада, която очаква Владимир Путин

С 400 от 489 валидни гласа тя бе избрана за водещ кандидат на листата на ЕНП за ЕП

07.03.2024 | 14:05 Редактор: Елеонора Танева
Фон дер Лайен: Има съдебна зала в Ада, която очаква Владимир Путин

Има съдебна зала в Ада, която очаква Владимир Путин. Той е отговорен за смъртта на Алексей Навални. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на речта си във втория ден от конгреса на Европейската народна партия в Букурещ.

Тя коментира още, че Навални се е пожертвал, за да спаси страната, а Путин е пожертвал страната, за да се спаси и ще трябва да поеме отговорност.

Руската агресия се опита да затрие Украйна от лицето на земята. Войната е в третата си година и е по-интензивна от всякога. Опасността се надига от диктаторите, от Газа, от дестабилизацията в Близкия изток. Виждаме Китай и други агресивни икономически съревнования. Тук, у дома, приятелите на Путин се опитват да пренаписват историята. Разпространяват омраза, заяви Урсула фон дер Лайен.  

Според нея обединена Европа е изправена пред предизвикателства, както никога заради крайнолеви или крайнодесни демагози и националисти, сред които посочи и “Възраждане”, които разпространяват омраза и се опитват да отслабят Европа, информира БТА.

По-късно с 400 от общо 489 валидни гласа  Урсула фон дер Лайен бе избрана за водещ кандидат на листата на ЕНП за изборите за Европейски парламент през юни. Това стана във втория ден от конгреса на партията в Букурещ. С оповестяването на резултатите и химна на Европа - "Одата на радостта", официалната част от програмата на събитието приключи.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 0
Нагла леличка
преди 1 месец
Ха- ха- ха. Урсула е добре запозната какво има в Ада. Да не е била там и преди, че е убедена, че имало съдебна зала? Тя, която стана съучастник в убийствата на хиляди украинци и руснаци във война, както и на европейци от нейните ваксини, за което получава солидни комисионни, къде мисли, че ще попадне ? Да не се видят в съдебната зала в Ада с Путин, а? Сигнализирай за неуместен коментар