Борисов: Дадохме на Украйна много повече въоръжение от богатите държави

То отива директно на фронта, защото украинските войници точно с това боравят, подчерта лидерът на ГЕРБ

07.03.2024 | 10:19 Редактор: Елеонора Танева

"България може да каже, че е дала и помогнала на Украйна много повече от големите богати държави в Европа - с боеприпаси, каквито им трябват, с бронетранспортьори, танкове, артилерия. С всичко, което българският парламент реши и изпрати за Украйна. Плюсът е, че то отива директно на фронта, защото украинските войници точно с това боравят", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конгреса на ЕНП, който се провежда в Румъния.

"Само на 60 км от тази зала е "Дунав мост 2" където стои с километри опашка от ТИР-ове. Колегите от Австрия могат да отидат и видят каква екологична, антизелена катастрофа съществува там. Шофьорите прекарват там с денонощия. Това не е 21 век, това не е начинът, по който трябва да работи Европа. Каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава чрез другите", призова Борисов.

Той заяви, че нито Българи, нито Румъния заслужават с денонощия да стоят "живи хора" по границата.

"Нали всички сме зелени вече - екологичната катастрофа, работещи двигатели, без санитарни възли. Предстои ми среща с канцлера на Австрия - мога да му обещая - ще направим така, че австрийците и европейците да бъдат сигурни в нашето шенгенско пространство", допълни Борисов.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Разбирам, че Борисов се подмазва на началството в желанието си да си припише качеството на най- лоялен лакей на Брюксел и Вашингтон, като използва България и поставя срамно петно върху българите, че ние, а не той, Киро, Доган, Пеевски и КО сме убийци. "Убийци, но с евроатлантически " ценности"- ще кажат някои негови поддръжници, или, че щом се убиват руснаци и украинци не се счита за грях, понеже не били от " цивилизования свят". Истината, обаче е, че сглобката ще плати цената за всичко това. Сигнализирай за неуместен коментар