Путин заговори за ядрена война и унищожаване на цивилизацията

Руският президент е категоричен - няма да позволи на никой да се меси във вътрешната му политика

29.02.2024 | 19:05 Редактор: Елеонора Танева

Закана срещу западните държави в случай, че изпратят войски в Украйна отправи руският президент Владимир Путин в 19-ото си обръщение към Федералното събрание на Русия. Той предупреди за риск от ядрена война и набеляза основни цели пред страната си.

Москва е готова за диалог със САЩ по отношение на стратегическата стабилност, но никой не може да я принуждава да води преговори. Това послание Путин отправи в обръщението си и напомни  -  Русия използва усъвършенствани оръжейни системи, а ядрените сили на страната се намират в състояние на бойна готовност.

"Противниците на Русия трябва да помнят, че и ние имаме оръжие, което може да поразява цели на техни територии. Всичко, което замислят сега, това, с което плашат целия свят - всичко това реално води до заплахата от конфликт с използването на ядрено оръжие, а това означава унищожение на цивилизацията. Те не разбират ли това?", заяви Путин.

По думите на руския президент Москва ще направи всичко възможно, за да доведе до край конфликта в Украйна и да осъществи военните си цели. Владимир Путин изрази увереност, че руските войници там ще победят и няма да се оттеглят.

"Не ние започнахме войната в Донбас. Но ще направим всичко възможно да я завършим и да изкореним нацизма", добави руският президент. 

Стана ясно също, че Путин си представя бъдещ руски елит, който да се създаде от герои, участвали във войната. Такива, които, по думите му, служат на Русия, а не като тези, които са напълнили джобовете си през 90-те години. 

"Няма да позволим на никого да се намесва във вътрешните ни работи. Така нареченият Запад с колониалните му похвати и навика да разпалва национални конфликти по света, се стреми не просто да забави нашето развитие. Вместо Русия, на тях им е нужно зависимо, гаснещо и умиращо пространство, където могат да правят каквото си поискат. Искаха да направят с Русия това, което сториха в много други региони, в това число Украйна - да ни отслабят отвътре", каза още руският президент. 

По-голямата част от двучасовото обръщение включваше обещания за подобряване на условията за живот в Русия до 2030 година. Владимир Путин очаква да започне следващ 6-годишен мандат като президент след изборите през март.

Вижте повече в репортажа на Григори Недялков.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
admin
преди 1 месец
Американският журналист като го пита Путин "ако превземете Украйна ще върнете ли територия на Унгария след като казвате че там има територия населявана от унгарци" той какво отговори!!!НИ ЩЕ И НЕ КАЗА СМЕНИ ТЕМАТА ВЕДНАГА Сигнализирай за неуместен коментар