Денков в Киев: Амбициите на руската агресия са директна заплаха за националната сигурност на България

Помагаме и ще продължим да помагаме на Украйна да се защитава, подчерта премиерът

26.02.2024 | 14:50 Редактор: Елеонора Танева

Видях с очите и почувствах със сърцето си несправедливото страдание на украинците. България съпреживява кошмара на опустошението, страданието и загубите. Видяхме го в очите на хилядите бежанци, които подслонихме в домовете си преди две години. Амбициите на руската агресия са директна заплаха за националната сигурност на България. Ето защо подкрепата ни за Украйна е защита и за самите нас. Това заяви премиерът акад. Николай Денков по време на съвместната пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски. 

Министър-председателят подчерта, че България е една от водещите страни в света, която помага на Украйна, по размер на БВП.

Денков също така заяви подкрепата на страната ни за търсене на отговорност от Русия за агресията срещу украинския народ. 

"Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на войната, водена от режима на Путин с една цел - независима и свободна държава в сърцето на Европа или да бъде унищожена, или да бъде подчинена. Повече от 700 дни сме свидетели на битката за мира в Европа и у нас", каза още премиерът. 

Пред Зеленски той подчерта, че българското правителство и парламентарно мнозинство работят за максимална политическа, военна, икономическа помощ за Украйна.


3
2 rate up comment rate down comment 0
Мухъл
преди 2 месеца
Видях с очите и почувствах със сърцето си несправедливото страдание на украинците."А страданието на пенсионерите, чиито коледни добавки прати за Украйна, усещаш ли го, бе, лицемер? А това, че българите събират капачки за кувиьози, виждаш ли го, а? Кравето ти сърчице само украинците вижда и се разчувства единствено от доларови банкноти и вида на посланика. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 2 месеца
Напълно прав. Слава на Украйна и смърт за путин!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 2
К.Николов
преди 2 месеца
"Амбициите на руската агресия са директна заплаха за националната сигурност на България." .... Нискоинтелигентното човече с купено академично звание пак се изказва неподготвен .... Явно му куца историята и е пропуснал събитията след 1945 г ... И това, че благодарение на него, ние станахме агресивна държава ... Сигнализирай за неуместен коментар