Зеленски на среща с Денков: Не губим време в преговори, действаме (+ВИДЕО)

Двамата са обсъдили сътрудничеството в енергетиката и отбранителното производство

26.02.2024 | 14:35 Редактор: Елеонора Танева

Благодаря, че вие по време на пълномащабната агресия на Русия срещу Украйна подкрепяте нашата държава и нашите хора. Ценим това, че България е с нас, заедно с Обединена Европа. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски на пресконференция с българския премиер акад. Николай Денков.

Той посочи, на 10-ата годишнина от окупирането на Крим, че от най-безопасния и перспективен район на света се е превърнал в арена на битки. 

"Руската агресия го превръща в един от най-опасните. Благодарение на нашите войници и сътрудници успяваме стъпка по стъпка да върнем сигурността в Черно море. Имахме много сериозни преговори. Благодарен съм, че не губим време в такива преговори и нашите споразумения се реализират напълно. Обсъдихме въпроси за нуждите на нашите войници, приоритети, последващи стъпки", заяви още Зеленски.

Двамата са се разбрали за разширяване на логистиката и инфраструктурата в региона.

"Обсъдихме сътрудничеството в енергетиката и отбранителното производство. Това ще направи нашите народи по-силни. Разработка на двустранни споразумения за гаранции за сигурност. Обърнахме внимание за отговорността на Русия - България ни помага за възстановяване на справедливостта спрямо руските престъпници", подчерта украинският президент.

Володимир Зеленски уточни, че се надява България и Украйна да започнат съвместно производство на най-необходимото в отбранителната индустрия. Както и да си сътрудничим в следвоенното възстановяване на Украйна.


2
2 rate up comment rate down comment 0
Гаранции ли?
преди 2 месеца
"Разработка на двустранни споразумения за гаранции за сигурност." ?????Какви гаранции за сигурност между нас и Украйна , бе? Чл.5 на двустранна основа ли?Словашкият премиер Фицо заяви, че страни от НАТО и ЕС обсъждат двустранни споразумения с Украйна за изпращане на жива сила и тези решения ще се вземат в Париж. Тоя плъх наистина си помисли, че ще се разпорежда с живота на българите. Ще види, само да посмее........ Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
К.Николов
преди 2 месеца
Кой знае какво пак е обещал и подарил ... Сигнализирай за неуместен коментар