Мигрантската криза: Става страшно на южната граница на САЩ

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис изпрати подкрепления

24.02.2024 | 22:01 Редактор: Тодор Петров
Мигрантската криза: Става страшно на южната граница на САЩ

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис изпраща повече служители на Националната гвардия и патрулни служители в помощ на щата Тексас за охрана на южната граница на САЩ, се посочва в съобщение на сайта на щата Флорида.

"Губернаторът Рон ДеСантис разположи повече Национални гвардейци и патрулни служители на магистралата Флорида - Тексас, за да помогнат на властите в Тексас, докато работят за осигуряване на южната ни граница. Петдесет Национални гвардейци напуснаха Пенсакола в тази вълна, заедно със 76 магистрални патрулни войници на Флорида", се посочва в съобщението.

"Граничната криза на Байдън превърна всеки щат в гранична държава, изисквайки от щатите да се активизират и да защитят нашия териториален суверенитет. Искам да изразя искрената си благодарност на всички полицаи, членовете на Националната гвардия и членовете на държавната гвардия, които служат в Тексас", заявява ДеСантис е съобщението.

Миграционната криза на южната граница на САЩ се изостри, след като Върховният съд на САЩ, по искане на администрацията, разреши премахването на оградата от бодлива тел, която властите в Тексас поставиха по границата с Мексико, пише "Фокус".

Губернаторът на щата Грег Абът отговори, като обяви "инвазия" и мерки за самозащита поради ситуацията с притока на мигранти.

Снимка: БГНЕС