Ивайло Мирчев: Въпреки имперския глад на Русия, Украйна се оказа трудна за поглъщане

"Пълна е със смели, достойни хора, европейци по сърце", коментира депутатът от ПП-ДБ

24.02.2024 | 13:50 Редактор: Толя Стоянова

Днес, повече от всякога, светът гледа към Украйна. Българските държавници и политици също изразиха позициите си за войната, а премиерът Денков упрекна Русия, че погазва човешките права и международното право.

"България ще продължава да подкрепя Украйна политически, хуманитарно, материално и военно", заяви министър-председателят акад. Николай Денков.

"Русия не може да спечели тази война и един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ. България остава солидарна с Украйна в битката ѝ за справедлив мир . за Украйна и за всички демократични народи", каза още Денков.

Президентът Румен Радев призова да се търси автономно европейско решение чрез преговори за войната в Украйна.

"Да търсим диалога, да търсим всички механизми, с които да се прекратят незабавно бойните действия и да се седне на масата за преговори. Европа може да изходи от своя изстрадал опит през вековете. Ясно трябва да си даваме сметката, че пътят, по който сме поели – да се търси военно решение, основано на победата на бойното поле, не дава резултатът който искаме. Напротив – дава стотици хиляди жертви и разруха", добави Радев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов осъди агресията на Кремъл, която по думите му нарушава международното право.

"Две години кръвопролитие, две години ужасна война в Украйна, на нашата граница. Две години ужаси в Европа - икономически срив, рецесия, нищо добро за нашия континент", коментира Борисов.

С публикация във Facebook депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев демонстрира категорично подкрепата си за Украйна.

"Въпреки неутолимия имперски глад на Русия, Украйна се оказа трудна за поглъщане. Оказа се забележителен противник на мракобесието. Оказа се пълна със смели, достойни хора, европейци по сърце", посочи Мирчев.

По повод втората годишнина от началото на войната, емблематични сгради на държавни институции в София ще бъдат осветени в цветовете на украинския флаг.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 2
Аман от рубладжии
преди 2 месеца
Аман от вресльовци дето не си пият хапчетата. Какви посолства, какви комисионни, какъв корпоративен капитал??? Същите дето навремето ревяха против капитализма, обаче си пращаха децата на запад и пазаруваха само в Кореком. Аз към руснаците нямам лоши чувства, обаче към българските русофили, чуждопоклонници, *** изпитвам откровенно презрение и ненавист. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
Арогантна прислуга
преди 2 месеца
Ще има справедливост, да! Убийците от сглобката и НС, които печелят от комисионни от оръжие за "милата" им Украйна и я натоварват със заеми, ще бъдат свалени от власт и съдени за престъпленията, които извършиха- и Мирчев, и Пеевски,Борисов, Денков, Киро и Кокора, и др. от върхушката. Посолството няма да им помогне, ако на него се крепи арогантното им чувство за безнаказаност. Само да им заповядат да пратят българи в Украйназа интересите на корпоративния капитал, управляващ САЩ, с тях е свършено. Сигнализирай за неуместен коментар