Борисов за Петков: Доверието ни е паднало до ледена епоха и не съм оптимист

Очаквам Денков и Габриел да направят преглед на министрите и да предоставят отчета за свършената работа, коментира лидерът на ГЕРБ

24.02.2024 | 11:16 Редактор: Толя Стоянова
Борисов за Петков: Доверието ни е паднало до ледена епоха и не съм оптимист

"Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна, нещо повече - хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Плевен, за да открие регионалната академия на "Младежи ГЕРБ" в града.

"Вчера задочно министър Тодор Тагарев ми е отговорил, а сутринта ми е написал SMS. Аз отчитам това като бързане преди посещението на Денков в Украйна, за да могат да се похвалят с нещо свършено. Тагарев каза, че изпращането на БТР-ите не било негова отговорност", отсече Борисов.

"Нашите опоненти ни атакуват, че сме дали оръжие за Украйна, а то още си е в България. Ако ми дадат същия отчет и че вчера са правили Министерски съвет, за да ни кажат, че нещо се укорява, а те не се свършили основните неща, няма как да накарам 69 депутатr да гласуват за такъв министър", добави Борисов.

По думите му ГЕРБ са в "прекрасна комуникационна връзка" с министъра на отбраната Тодор Тагарев.

"До понеделник-вторник очаквам Денков и Габриел да направят преглед на министрите и да предоставят на партиите отчета за свършената работа. Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство", каза лидерът на ГЕРБ.

"Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от "Харвард", как се постигат цели и той се справя брилянтно в момента с това. Според обучението се поставя една червена линия и казваш, че по никакъв начин няма да отстъпиш. И вкарваш всички медии, говорители, анализатори да спорят на практика по една несъществена тема. Петков е брилянтен стратег да принуди противника си да върви по неговата свирка", заяви Борисов, цитиран от "24 часа".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)