Борисов към Петков: Шапка ти свалям как изигра обществото и остави ГЕРБ да мрънка

Не искат избори, а ми ги пишат тези работи, изтъкна лидерът на ГЕРБ

23.02.2024 | 12:05 Редактор: Тодор Петров
Борисов към Петков: Шапка ти свалям как изигра обществото и остави ГЕРБ да мрънка

"Шапка свалям на Кирил Петков как изигра обществото и остави ГЕРБ да мрънка по някакъв меморандум. А днес чувам как не им се ходило на избори. Ами защо ми ги пишете тези работи?", каза от Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"За да покажем ние колко голяма работа сме, казват ПП, се отказваме от външен министър, но всичко си остава така, всички останали министри си остават наши. Това е преяждане с власт. ПП казват и че ГЕРБ са длъжни да ги подкрепят за всичко останало. Това е играта на партиите, които са там", каза още Борисов.

По думите му с предложения меморандум излиза, че НПО стоят по-високо от партиите. 

"Ако е така, да си направим НПО, щом са толкова добри да станат партии, да влязат в парламента и да ни управляват. В този документ се казва да няма никой освен ПП-ДБ и ГЕРБ при избора на регулатори. Тоест, всички други граждани, които са гласували за БСП и "Възраждане", се игнорират, а на тяхно място идват НПО - ПП и ДБ реално", добави Борисов.

"Денков – знакова фигура – премиер, Андрей Цеков, всички до един са ярки партийни фигури. И сега ми предлагат, ако ГЕРБ участват, ама без ярки фигури. Кои сте вие да ми давате оценка на партията?! Кои ваши ярки политически фигури можете да покажете за пример? Толкова недъзи показахте, че е слабо за предизборна кампания – това е слабо, не е добре за хората. Вместо да се концентрираме върху добрите неща, естествено е да има конфликт, ние сме различни, но доброто да ни държи заедно, геостратегическата ни ориентация да ни държи заедно, а ние се обиждаме", каза още той, цитиран от БГНЕС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


3
1 rate up comment rate down comment 1
Да
преди 2 месеца
Келепирът и посолството ви спояват заедно, не " доброто", нито геостратегическата ориентация. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
...
преди 2 месеца
1
2 rate up comment rate down comment 0
...
преди 2 месеца