Нинова: Къде е седял Борисов, ако скутът на Пеевски е бил зает от Христо Иванов?

Атаки за договорки, между които се появи и едно кафе на раздора

22.02.2024 | 18:40 Редактор: Толя Стоянова

Избори 2 в 1 или преговорите за ротация продължават? Предстои да разберем какво следва, след като министърът на външните работи Мария Габриел отказа да подпише меморандума на ПП-ДБ. Първата червена линия - от ГЕРБ поискаха да се разгледа точка за нови мощности за АЕЦ "Козлодуй", но партньорите им не бяха съгласни. 

"Сега съм разочарован от колегите от ПП-ДБ, защото провалят строежа на ядрената централа", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Втората червена линия - Пеевски и Христо Иванов от ПП-ДБ се атакуваха взаимно за договорки, но между тях се появи и едно кафе на раздора.

"Лично аз отказах на Христо Иванов от "делкането", което той ми предложи", заяви Пеевски.

"Проблемът е, че ДПС иска да бъде скрит партньор на ГЕРБ в това разпределение. Ние се опитваме да разговаряме с ГЕРБ за наистина важна тема като реформите, регулаторите и борбата с корупцията, и изведнъж г-н Пеевски се самовзривява с поредната фойерверка от безвкусни пошлости", отговори Иванов.

Опозицията прояви любопитство по темата.

"Много ми е интересно къде е седял Бойко Борисов, ако скутът на Пеевски е бил зает от Христо Иванов", попита лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Третата червена линия - меморандумът на ПП-ДБ, който получи "не" от ГЕРБ.

"Запознах се с меморандума. Точно ми е като попската работа - попът казал: "Няма да гледате какво правя, а ще слушате какво говоря". Това са някакви борци за чистота и всичките им действия показват точно обратното", коментира Борисов.

"Да приканим колегите от ГЕРБ да седнат и да започнат да говорят по нашия документ или да предложат друг, но да говорим за реални неща. Едно време беше - всичко зависи от Бойко, не, не зависи всичко от Бойко", каза Кирил Петков от ПП-ДБ.

До ротацията остават точно 12 дни, в които партньорите във властта трябва да вземат решение - дали да пренапишат меморандума, или отново да избираме кой да ни управлява.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Справедлив
преди 2 месеца
Как къде е седял? Защо пита Курнелчето? Той не е седял, а е бил откъм гърба за да ближе по-удобно... Сигнализирай за неуместен коментар