Медведев: След Авдеевка идва ред на руския Киев, ще запомнят Зеленски със свиренето на пиано

Заплахата за съществуването на Руската федерация е международна, решенията се взимат отвъд океана и в централата на НАТО, каза той

22.02.2024 | 16:08 Редактор: Елеонора Танева
Медведев: След Авдеевка идва ред на руския Киев, ще запомнят Зеленски със свиренето на пиано

Превземането на Авдеевка е голям успех за руските въоръжени сили. Всички, които са участвали в тази операция са герои. Такъв укрепен район не е създаден за година или две. Това са наистина много сериозни структури, укрепления, защити и това направи възможно да се удържи това селище. Следователно това беше трудна задача, но нашите въоръжени сили се справиха блестящо с нея. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и председател на "Единна Русия" Дмитрий Медведев пред журналисти.

Като приоритет той посочи следването на целите на специалната военна операция, посочени от Путин, създаването на защитен кордон, "който да предпазва от всякакви посегателства върху нашите земи: не само от обстрели, но и от активни настъпателни действия".

А като една от следващите цели на руските военни посочи Киев.

"Вероятно трябва да е Киев. Ако не сега, то след известно време, може би в някоя друга фаза от развитието на този конфликт. По две причини: Киев е руски град и оттам идва заплахата за съществуването на Руската федерация. Заплахата е международна, защото, въпреки че Киев е руски град от създаването си, той се контролира от международна бригада противници на Русия, водена от Съединените американски щати", заяви Медведев, цитиран от ТАСС.

По думите му всички решения се вземат отвъд океана и в централата на НАТО.

"Ако в резултат на всичко, което се случва, нещо остане от Украйна, тогава вероятно такава държава има шанс да съществува, макар и не много голям Какво ще остане в тази териториална единица, не мога да я нарека държава, не знам, може би регион Лемберг с център в град Лемберг, ако поляците са много загрижени за това... Но това е сложен не само военен, но и политически процес. Решението не е само на въоръжените сили, не само на войските, но и на самите хора, които населяват тези земи, трябва да имат думата в този процес", допълни Дмитрий Медведев.

Той посочи как вижда избора пред украинците: или живот в нормална, обща държава с Русия, или на основата на някакви принципи - близка до обща държава, или безкрайна война.

Медведев изрази мнение, че украинският президент ще има "тъжна съдба". 

"В историята на страната си, в историята на света той ще остане като кървав клоун, който стана известен, благодарение на известни публикации и който не донесе нищо добро на своя народ. Е, сигурно ще бъде запомнен и с това, че свири на пиано с отделни части от тялото си. Това е всичко, което мога да кажа за него", зави заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия.

Снимка:  БГНЕС