Медведев: Възможен е реален ядрен сценарий, рано е да бягаме към бункера

"Преговорите с Украйна ще са възможни, въпросът не е в Зеленски", заяви зам.-председателят на Съвета за сигурност

22.02.2024 | 11:02 Редактор: Вяра Димова
Медведев: Възможен е реален ядрен сценарий, рано е да бягаме към бункера

Сега няма нужда да бягаме към бункера, но ядреният сценарий е реален. Това каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, съобщават руски медии. Според него светът трябва да направи всичко, за да не се случи това, но пълноценните инструменти за контрол и ядрено възпиране вече са унищожени.

"Това стана благодарение на усилията на западните страни", смята той.

"Преговорите с Украйна ще са възможни, когато в Киев се появят хора, които осъзнават отговорността си за населението на страната. Въпросът не е в президента на Украйна Владимир Зеленски. Въпросът е, че самите елити, които сега управляват в Киев, трябва да си тръгнат. Някои ще имат късмет, а други ще бъдат принудени", смята Медведев, цитиран от "Труд".

Той подчерта, че тогава "трябва да се появят съвсем други хора, които да осъзнават своята отговорност за бъдещето на хората, населяващи тази сложна, все още съществуваща единица, наречена "Украйна".

Според Медведев, от гледна точка на това с кого точно да се преговаря в Украйна, въпросът за перспективите на Зеленски е второстепенен.

Снимка: БГНЕС