Денков: Навални е символ на борбата срещу диктатурата в Русия

"Изпращането му в колонията изглеждаше като смъртна присъда", гласи позицията на МС

16.02.2024 | 16:43 Редактор: Толя Стоянова
Денков: Навални е символ на борбата срещу диктатурата в Русия

Смъртта на Навални е тъжна новина, която показва защо е важно да ценим демокрацията. Това заяви премиерът акад. Николай Денков в страницата на Министерския съвет във Facebook.


 
"От години Навални е символ на борбата срещу диктатурата в Русия, на борбата за свободно слово, на това, че човек не може да бъде затварян заради различно мнение. Новината е тъжна и показва защо е важно да ценим какво означава демокрацията. Стъпка по стъпка примката се затягаше около Навални. Изпращането му в колонията изглеждаше като смъртна присъда. Трябва да си представим, че има и друг свят и в този свят, в който никой не може да казва свободно какво мисли, освен онзи, който е най-отгоре, могат да те изпратят в наказателна колония. Не трябва да забравяме това, защото се е случвало и в нашата държава", гласи позицията на МС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 1
Жалък си
преди 2 месеца
Мисли теб какво те чака, не се занимавай с другите. Заради теб, Денков и твоята алчност, както и другите от сглобката, колко хора загинаха? Мислиш ли, че наистина ще ти се размине и ще харчите с Кирчо, Пеевски и Тиквата кървавите ккомисионни от оръжие за Украйна по островите и някой посланик ще ви милва любовно? Я си помисли още веднъж, че кръвта не се плаща с пари, както си въобразяват евроатлантическите ти партньори. Сигнализирай за неуместен коментар