Зеленски: Русия трябва да бъде научена да уважава другите, да търси път към мира

Украйна никога не е искала война, каза президентът на Украйна

16.02.2024 | 13:02 Редактор: Вяра Димова
Зеленски: Русия трябва да бъде научена да уважава другите, да търси път към мира

Русия трябва да бъде научена да уважава другите, а също и да бъде принудена да търси път към мира. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в рамките на изявление по повод откриването на международна украинско-шведска изложба, предава "РБК-Украйна".

Държавният глава отбеляза, че повечето народи по света са решили и са избрали мира, а "някои просто не са имали късмет със съседите си". Той подчерта, че Украйна никога не е искала война, която е неподходяща за XXI век, напомняща за XIX и дори XVIII век.

"Непредизвиканата и престъпна руска агресия е отражение на злата част от човешката душа, която се бори за господство, презира живота и не е научила нищо от историята, въпреки че обича да си спомня историята", посочи Зеленски.

Президентът отбеляза, че Русия трябва да бъде научена да уважава другите, а не да пренебрегва мира.

"Трябва да научим Русия да уважава другите. Трябва да я принудим да търси път към мира. И това е възможно. В историята остават не онези, на които им е било лесно и които са се примирили, а тези, на които им е било трудно, но са оцелели", подчерта той, цитиран от "Труд".

Снимка: БГНЕС


1
6 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 месеца
Тоя пак е предозирал....Русия от 2008 ви говори за уважение а вие само плюхте насреща й. 2014-2015 отново с Минските споразумения....вие отново срахте в сурата...последно 2022 ви казаха повече добри приказки няма да има, ще играе сопата.... плащайте сега тежката цена на арогантност! Сигнализирай за неуместен коментар