Три жертви, сред които и дете, при масирана руска атака в Украйна

Зеленски подсилва армейските части в района на Авдеевка, Купянск и Лиман

14.02.2024 | 09:08 Редактор: Вяра Димова
Три жертви, сред които и дете, при масирана руска атака в Украйна

Трима души, сред които и дете, са загинали при руски обстрел на селище в Донецка област в Украйна, съобщиха местните власти. Русия също е подложила на масиран обстрел Сумска и Харковска област през последното денонощие. 

Руската армия съобщи за обстрел с ракети "Град" в района на Лиман, както и за свалени 9 украински дрона над пограничните руски области Белгород и Воронеж. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че подсилва армейските части в района на Авдеевка, Купянск и Лиман.  Той изрази надежда, че и Долната камара на американския конгрес ще гласува помощта от 60 милиарда долара за Украйна, след като вчера тя беше одобрена от Сената.

Президентът Джо Байдън призова долната камара, където републиканците са мнозинство, да приеме закона без забавяне, предвид "съобщенията, че боеприпасите на украинските войски са на привършване".

"Няма спор! Ако законопроектът на Сената бъде поставен за гласуване в Камарата на представителите, той ще бъде приет. И председателят знае това много добре!", каза Байдън, цитиран от БНР.

Законопроектът беше разкритикуван от председателя на Камара на представителите Майк Джонсън, който заяви, че няма намерение да го подлага на гласуване.

Снимка: архив, БГНЕС