Мъск: Няма начин Путин да загуби войната - ако се отдръпне, ще бъде убит

Милиардерът неведнъж е бил обвиняван, че се застъпва за руския президент

13.02.2024 | 10:43 Редактор: Деси Николова
Мъск: Няма начин Путин да загуби войната - ако се отдръпне, ще бъде убит

Мултимилиардерът Илън Мъск заяви, че "няма никакъв начин" руският президент Владимир Путин да загуби войната в Украйна, предаде Bloomberg. Коментарите му бяха направени след обвинения от страна на Киев, че неговата сателитна услуга Starlink се използва от руснаците.

Главният изпълнителен директор на Tesla направи изказването в рамките на X Spaces – част от платформата Х. Дискусията, в която той участва, включва и опоненти на законопроекта, разглеждан от Сената в САЩ, който трябва да предостави нова помощ за Украйна.

Коментарът на милиардера беше направен, като той се съгласи с републиканския сенатор Рон Джонсън от Уисконсин, че Путин няма да загуби във войната. Според Джонсън тези, които очакват победата на Украйна, "живеят във фантазия".

"Трябва да убием това нещо", коментира на свой ред републиканецът сенатор Джей Ди Ванс, имайки предвид законопроекта за 95 млрд. долара, който включва около 60 млрд. долара за Украйна, както и финансиране за Израел, Тайван и хуманитарна помощ за Газа.

Мъск добави, че "тези разходи не помагат на Украйна. Удължаването на войната не помага на Украйна".

Той също така коментира, че върху Путин е оказван натиск да доведе конфликта докрай. 

"Ако се отдръпне, ще бъде убит", смята милиардерът, който неведнъж е бил обвиняван, че се застъпва за руския президент. Мъск нарече подобни обвинения абсурдни и отбеляза, че неговите компании "може би са направили повече за подкопаването на Русия от каквото и да било".

Той посочи, че SpaceX предоставя интернет услугата Starlink в Украйна, което е от ключово значение за комуникациите в страната след инвазията, както и че SpaceX е изтеглила бизнеса си от Русия.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС