Шойгу: Русия увеличава производството си на военни дронове

Обмисля и използването на изкуствен интелект в безпилотните летателни средства

10.02.2024 | 17:40 Редактор: Деси Николова
Шойгу: Русия увеличава производството си на военни дронове

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви на кадри, показани днес от ведомството му, че производството на военни дронове в Русия се е увеличило през последната година, въпреки че някои технически въпроси все още не са решени, предаде Ройтерс.

"Необходимите производствени мощности вече са създадени така, че да можем да решим успешно повечето задачи, които стоят пред нас днес", каза той по време на обиколка в завод в разположената на волжката република Удмуртия.

На кадрите Шойгу заявява на среща с официални лица, че трябва да бъдат решени въпросите за използването на изкуствен интелект в безпилотните летателни средства и воденето на електронна война.

Русия използва широко дронове в продължаващата вече почти две години военна кампания в Украйна, но често ѝ се налага да разчита на евтини безпилотни самолети "Шахед" иранско производство.

През последните месеци Москва прави заявки, че военната ѝ промишленост е увеличила производството на този вид техника, на фона на опитите на Русия да намери благоприятен за нея изход от безизходицата на бойното поле в Украйна, информира БТА.

Според украинските командири дроновете ще бъдат от решаващо значение за вземането на надмощие в конфликта, а според военни анализатори засилената употреба на тези летателни средства на бойното поле прави трудно напредването на сухопътните части.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ехаа
преди 4 месеца
Всеки луд с номера си,гледах кадри от такива" анАЛогов нет"кадри,общо взето мизерно складче.Това е за тяхна вътрешна пропаганда. Сигнализирай за неуместен коментар