Доналд Тръмп: Направих НАТО силен и парите потекоха

Той отхвърли яростните критиките, които си навлече с друго изказване 

13.02.2024 | 09:19 Редактор: Тодор Петров
Доналд Тръмп: Направих НАТО силен и парите потекоха

Доналд Тръмп отхвърли яростните критики, които си навлече заради свое изказване за НАТО, като настоя, че е направил Алианса силен, предаде АФП. На предизборен митинг в събота Тръмп съобщи, че докато е бил президент е казал на лидера на неуточнена държава от НАТО, че ако тя не увеличи разходите си за отбрана, той "би насърчил Русия да я нападне".

"Направих НАТО силен и дори радикалните леви демократи и фалшивите републиканци признават това", написа Тръмп в своята социална мрежа Truth Social.

"Когато казах на 20-те държави от Алианса, които не плащат справедливия си дял (за отбрана в размер на 2 процента от брутния вътрешен продукт), че трябва да платят или няма да имат американска военна защита, парите потекоха", увери той.

Коментарът на Тръмп от събота предизвика сериозни критики на Стария континент и сред съпартийците му, припомя БНР.

Тръмп е фаворит за номинацията на републиканците за президентските избори през ноември, на които вероятно ще се изправи срещу президента демократ Джо Байдън.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Чичо Дони
преди 2 месеца
Тагаренко затова се хвали, че вече заделяме 2 % от БВП. Явно Тръмп ни включва в 20- те държави неизрядни платци. САЩ явно се възприема като наемна армия срещу заплащане, която съюзниците хранят, вместо да хранят свои. Ако бяха умни ,съюзниците щяха да издържат свои армии, а не чужда, но ....все пак правителствата на всички съюзници се контролират от метрополията. Няма как да имат мнение. Сигнализирай за неуместен коментар