Тръмп заплаши съюзниците от НАТО с руска агресия, Столтенберг му отговори

"Всяка атака ще получи обединен и мощен отговор", заяви генералният секретар на НАТО

11.02.2024 | 19:00 Редактор: Искра Ангелова

Президентът на САЩ (2016-2020 г.) Доналд Тръмп заяви, че в качеството си на държавен глава е казал на лидер на страна членка на НАТО, че ако не увеличи разходите си за отбрана, той "би насърчил" Русия "да направи каквото си поиска".

Тръмп обяви това на предизборна среща в Конуей, в американския щат Южна Каролина. Белият дом отхвърли тези коментари като ги нарече ужасяващи и необмислени.

А генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че всяка атака срещу НАТО ще бъде посрещната с обединен и мощен отговор.

"Внушенията, че  съюзниците от НАТО няма да се защитават взаимно, подкопава сигурността на алианса и излага на риск американските и европейски военни", подчерта Столтенберг.

Снимка: БГНЕС


3
1 rate up comment rate down comment 1
Хо хо хо
преди 2 месеца
Тагаренко,разбра ли,че ако Русия ни нападне, ще трябва ти и сглобката да ни пазите? Готвиш ли се за война? Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 2 месеца
То добре , че плашиш Путин, ама къде без ракети Пейтриът, без гаубици модел 777 и без спътниково насочване? А пък Норвегия с нейните няколко млн. души е за никъде. Тръмп предлага на целия свят търговия, а не война! Престарелият Бай Дън го дава военолюбец: ту Украйна защитава, чунким там дядо му се е родил, ту съюз с Израел срещу хутите! Мирът е по-добър от войната- Тагаренко, Киро, Боце, Пеевски като искат да помагат на Украйна защо не отидат там да се бият, а само събарят паметници? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Гавра
преди 2 месеца
Евроатлантиците дали чуха? Сигнализирай за неуместен коментар