Борел: НАТО не е съюз по избор и не зависи от президента на САЩ

По този начин той отговори на изказвания на Доналд Тръмп

12.02.2024 | 10:56 Редактор: Тодор Петров
Борел: НАТО не е съюз по избор и не зависи от президента на САЩ

НАТО не може да зависи от настроението на президента на САЩ, заяви днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел в отговор на въпрос на журналисти, свързан с изказвания на бившия американски президент Доналд Тръмп.

"Ще бъда саркастичен, в тази кампания ще чуем и видим много неща. Да бъдем сериозни, НАТО не може да бъде военен съюз "по избор", нито да зависи от настроението на президента на САЩ", добави той.

"Не може един ден да е "да", в друг ден да бъде "извинете, вие кой бяхте?". Да бъдем сериозни! НАТО или съществува, или не. Няма да губя време да коментирам всяка глупава идея, която може да се чуе в тази кампания", обобщи Борел, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Градинарят на ЕС
преди 2 месеца
Така е- НАТО не може да бъде военен съюз " по избор". И ние не сме го избирали. Освен това, определено зависи от настроенията на тези, които стоят зад американския президент, който и да е той. Всеки път, щом демокрацията, т.е. американската хегемония е заплашена, всички васали в НАТО се окомлектоват да я бранят. Така България " по свой избор" влезе в две коалиции на " желаещите" да воюват за интересите на дълбокатадържава, локализирана в САЩ на този етап. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
К.Николов
преди 2 месеца
Естествено, че така ще каже ....То никой не говори лошо за шефа си :) Сигнализирай за неуместен коментар