Байдън: Паметта ми е наред, как да не помня кога е починал синът ми

Президентът реагира емоционално на доклад, в който е записано, че е "възрастен човек с лоша памет"

09.02.2024 | 07:58 Редактор: Елеонора Танева
Байдън: Паметта ми е наред, как да не помня кога е починал синът ми

Президентът Джо Байдън заяви пред репортери: "Паметта ми е наред", след като в доклад за случая с класифицираните документи, открити в гаража му, беше определен като "възрастен човек с лоша памет".

Джо Байдън произнесе кратка реч, след като доклад на Министерството на правосъдието постави под въпрос способността му да си спомня ключови събития и факти, като същевременно му спести обвинения в престъпления, свързани с боравенето му с висококласифицирани материали.

Той се опита да подчертае, че е участвал в петчасово интервю за целите на разследването в дните след нападението срещу Израел на 7 октомври, когато е бил зает с неотложни грижи. "Бях по средата на справянето с международна криза", каза той.

"Паметта ми е наред", каза още Байдън на репортер, когато отговаряше на въпроси.

Президентът на САЩ реагира емоционално на доклада на специалния прокурор, който поставя под въпрос паметта му, и попита как прокурорът се е осмелил да каже, че не може да си спомни датата на смъртта на сина си.

"Има дори референция, че не си спомням кога е починал синът ми. Как, по дяволите, той се осмелява да повдигне този въпрос?", заяви Байдън пред репортери в Белия дом, цитиран от БГНЕС.

Джо Байдън хвърли вината за боравенето си с класифицирани документи върху служителите си, като заяви, че поема отговорност за това, че "не е видял точно" какво правят те.

"Поемам отговорността за това, че не съм видял какво точно правят моите служители", каза Байдън, попитан от репортер дали поема отговорност за това, че е бил невнимателен с класифицираните материали. "Неща, които се появяват в гаража ми, неща, които излизат от дома ми, неща, които са били преместени - не от мен, а от моя персонал".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Да, 7е
преди 2 месеца
Кой управлява САЩ в действителност? Сигнализирай за неуместен коментар