15-годишно дете на българка в Гърция било изнасилвана години наред от чужденци

Бащата се самоубил

07.02.2024 | 18:09 Редактор: Искра Ангелова
15-годишно дете на българка в Гърция било изнасилвана години наред от чужденци

Трагедия разтърси гръцкия остров Крит, а обществеността е потресена от случилото се с 15-годишно момиче, върху което е оказвано сексуално насилие в продължение на 2 години. Бащата, който е грък, се самоуби преди 5 дни, а майката е българка.

Задържани са 12 души на възраст от 17 до 38 години от района на Милопотамос в Ретимно. Двама от тях са с повдигнати обвинения за изнасилване, останалите се разследват. Основният заподозрян е 35-годишен пакистанец, приятел и работник на 50-годишния баща. Друг заподозрян е от Молдова, останалите са местни гръцки жители.

Пъзелът започва да се разплита през лятото на 2023 година, когато е подаден анонимен сигнал в Агенцията за защита на децата с твърдение, че в продължение на близо две години в периода от 12-14 годишна възраст момичето е било обект на изнасилвания от голяма група хора. След получения сигнал, е разпоредена секретна проверка по случая.

След като научил за гаврата с детето си, бащата се самоубил със задушаване с газова бутилка в колата му.

Намерен е мъртъв, а до него бележка: "Научих тези факти за дъщеря си и не мога да ги понеса. Проверете мобилния ѝ телефон, за да разберете истината. Не издържам повече. Благодарен съм на полицията за това, което направи. Моля, не отнемайте детето от майката, защото ще полудее. Не мога да понеса всичко, което се случи".

Майката е българка и единственият споменал до момента нейния произход е собственикът на магазина, от който бащата е закупил бутилката газ, с която се е задушил. Според майката, дъщеря ѝ не желае да говори за случилото се. "Майко, каквото си чула, това е! Каквото са ти казали от полицията е вярно", са думите на малолетното момиче, съобщава "Труд".

Разследването продължава.

Снимка: Pixabay