Европа ври и кипи: Земеделци блокираха магистрали в редица държави

Гръцкото правителство обяви, че е готово за разговори, но постави условие

07.02.2024 | 13:59 Редактор: Вяра Димова

Фермерското недоволство расте в цяла Европа. Блокади на различни места по основни пътища има и днес. Гневът на фермерите избухна на целия континент - от Словакия, през Белгия, Нидерландия, Испания, Италия.

Земеделските производители скочиха срещу европейското законодателство и настояват за субсидии заради загубите, които търпят от евтиния украински внос. 

"Протестираме срещу Европа и общата земеделска политика, срещу бюрокрацията. Държавите, от които земеделската продукция излиза без здравен контрол и се продава в държавите в Европа. Ние не можем да се състезаваме с тях", каза протестиращ в Испания. 

В Гърция фермери настояват за горива без акциз, обезщетения при природни бедствия и закони, които да защитават местното производство. В южната ни съседка на много места днес ще има пътни блокади. Гръцкото правителство е готово за разговори, но с условие – да няма затворени пътища.

Вижте повече в репортажа. 

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
паси
преди 2 месеца
Когато кажа ,че Америка разрушава Европейската икономика нашите лицемери веднага започват да твърдят обратното. Но това ,че хиляди протестират това нищо няма да промени защото Европа управляват назначени от Задокеанският господар и тези предатели лицемери защитават интересите на господаря си. Сигнализирай за неуместен коментар