Росен Желязков в Киев: Военната, финансова и икономическа помощ от България ще продължи

Той държа реч пред Върховната рада

06.02.2024 | 16:48 Редактор: Вяра Димова
Росен Желязков в Киев: Военната, финансова и икономическа помощ от България ще продължи

От самото начало на тази война България предоставя помощ на Украйна във всички сфери: военна, финансова и икономическа. И ще продължим да го правим. Това заяви в Киев председателят на Народното събрание Росен Желязков. Той е в украинската столица начело на парламентарна делегация. Желязков държа реч в Радата, която беше посрещната с аплодисменти от депутатите. 

Председателят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук обяви, че решенията за предоставяне на военна и хуманитарна помощ са от огромно значение за украинците.

"Наясно сме, че прозяването на украинците заплашва съдбата на целия демократичен свободен свят. България не признава незаконната анексия на Крим. България осъжда безпрецедентните действия на Русия в Черно море и милитаризацията на Кримския полуостров. Осигуряването на сигурност и стабилност в Черно море е абсолютно необходимо за съвместна евроатлантическа сигурност.

Осъждаме категорично намеренията на Русия да проведе нелегитимни президентски избори през 2024 г. в незаконно анексиран Крим и временно окупирани територии", каза още Желязков като тези негови думи бяха цитирани от Стефанчук в профила му във Facebook.

"Благодаря за солидарността с Украйна и украинския народ!", подчерта Стефанчук.

Снимки: Facebook:Руслан Стефанчук


1
2 rate up comment rate down comment 0
Мазньоч
преди 2 месеца
Клетва за вярност към Украйна...... Защо лъгахте, Росене, за оръжието за Украйна, а пред началниците се хвалите, че " от самото начало на тази война" доставяте оръжие и боеприпаси? Началниците от Радата, и тях ли ги лъжете? Сигнализирай за неуместен коментар