Тагарев се похвали: Българските БТР-и тръгнаха към Украйна

В края на миналата година депутатите решиха да предоставят безвъзмездно бронираната транспортна техника

02.02.2024 | 17:17 Редактор: Деси Николова
Тагарев се похвали: Българските БТР-и тръгнаха към Украйна

Операцията е в ход - Министерството на отбраната подпомага процеса по предоставяне на Украйна на БТР-ите на МВР. Това написа в личния си Facebook министърът на отбраната Тодор Тагарев.

В края на миналата година депутатите решиха да приемат Законопроект за ратифициране на Споразумението между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника.

Това стана с гласовете на 152 народни представители, 57 гласуваха "против", а "въздържали се" нямаше. ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН подкрепиха законопроекта, а "Възраждане" и БСП гласуваха "против".

Ветото на президента Румен Радев върху предоставянето на военно оборудване на Украйна предизвика мигновени реакции сред политическите партии. Според държавния глава тези БТР-и могат да се използват в нашата страна при бедствия и аварии. Депутатите отхвърлиха президентското вето.

Снимка:Facebook


2
1 rate up comment rate down comment 0
минаващ
преди 3 месеца
Само да попитам- защо спря ефира на България Он Ер в София от 2-2-2024 ??? - Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Тагаренко
преди 3 месеца
" Не убивай!"- гласи Светото писание. " Убивай максимално много руснаци и украинци, те не са от цивилизования свят!" - евроатлантически ценности. Сигнализирай за неуместен коментар