Байдън води на първичните избори в Южна Каролина

Няма съмнение, че ни поставиха на пътя, за да направим Доналд Тръмп отново губещ, заяви Байдън

04.02.2024 | 11:50 Редактор: Толя Стоянова
Байдън води на първичните избори в Южна Каролина

Президентът на САЩ Джо Байдън спечели убедително изборите за номинация за президент на Демократическата партия в Южна Каролина, побеждавайки другите кандидати и спечелвайки всички 55 делегати на партията в този щат, съобщи Associated Press. Байдън победи представителя на Минесота Дийн Филипс и писателката Мариан Уилямсън.

"През 2020 г. избирателите на Южна Каролина бяха тези, които доказаха, че експертите грешат. Те вдъхнаха нов живот на нашата кампания и ни поставиха на пътя към спечелването на Белия дом. Тази година гражданите на Южна Каролина се изказаха отново и няма съмнение, че те ни поставиха на пътя, за да направим Доналд Тръмп отново губещ", заяви Байдън в изявление.

Кампанията за преизбиране на Байдън е инвестирала много в избирателната активност и в усилия за мобилизиране на чернокожи избиратели, демократичен блок, който е критичен за шансовете на Байдън във вероятния ноемврийски реванш срещу Доналд Тръмп. Южна Каролина е надеждно републикански щат, но 26% от жителите му са чернокожи, предаде "Фокус".

Снимка: БГНЕС