Руски войски са навлезли в Авдеевка, доброволци евакуират оцелелите жители

В града се водят улични боеве

30.01.2024 | 18:15 Редактор: Толя Стоянова
Руски войски са навлезли в Авдеевка, доброволци евакуират оцелелите жители

Руски войски са нахлули в укрепения град Авдеевка в околностите на Донецк, потвърдиха очевидци и представител на местната администрация пред BBC. В града се водят улични боеве. Под непрестанен обстрел доброволци се опитват да евакуират оцелелите жители.

Във Вашингтон държавният секретар Антъни Блинкън предупреди Конгреса, че ако не одобри в скоро време финансов пакет за Киев ще заложи на карта всички успехи, постигнати срещу руската агресия през последните две години. А в Брюксел посланиците на страните от Евросъюза се договориха да заделят печалбите от зам,азените руски активи за възстановяването на Украйна.

Малобройни подразделения руска пехота са проникнали в Авдеевка и са овладели няколко улици в южната част на града - за първи път, откакто войната започна преди две години. В 30-хилядното градче са останали едва около хиляда местни жители. Много от тях са загинали или са в неизвестност, предаде БНР.

Русия подложи ред други селища в Украйна на нова вълна от ракети и дронове-камикадзе. Мишени са били както военни обекти, така и гражданска инфраструктура, най-вече близко до източния и южния фронт, но също така и в централните Киевска и Днепропетровска област. Украинската противовъздушна отбрана е успяла да свали само 15 от общо 35 дрона. Сред поразените обекти е и подстанция на електропреносната мрежа.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 2
FUCKGOVERMENT
преди 2 месеца
Американски кравари, вместо да си харчите гнусните юлиминатски доларчета за Украйна, вземете ги дарете на хора които няма каво да ядът!!! Вие абсолютно нямате никакви успехи срещу Русия, и нито един ваш план няма да успее да я победите!!! Вие ще бъдите тези които ще бъдат победени и унищожени!!! Сигнализирай за неуместен коментар