Пореден украински удар по Донецк: Най-малко трима загинали и трима ранени

Нанесени са и щети по жилищни сгради

29.01.2024 | 19:57 Редактор: Деси Николова
Пореден украински удар по Донецк: Най-малко трима загинали и трима ранени

Най-малко трима души са загинали и трима са били ранени при украински удар по Донецк, най-големият руски град в региона на Донбас, съобщи ръководителят на руската окупация на региона Денис Пушилин, предаде АФП.

"По предварителни данни трима души са загинали в резултат на вражески обстрел на Калининския район на Донецк със съветски многоцелеви ракети Град", заяви той в Telegram.

По думите на официалния представител "други трима цивилни" са "леко ранени" при нападението, което "е нанесло щети на две жилищни сгради и поне три граждански инфраструктури".

Във видеоклип, публикуван в социалните мрежи от руски телевизионен журналист, се виждат три тела на земята до изгорели автомобили.

В непосредствена близост до сграда, украсена с руското знаме и знамето на самопровъзгласилата се Донецка република (ДНР), прозорците на първия етаж са изпочупени, информира БГНЕС.

Разположен на около двадесет километра от фронтовата линия, град Донецк премина под контрола на ръководените от Москва проруски сепаратисти през 2014 г. и оттогава е редовно обстрелван от украинската армия.

На 21 януари при удар по Донецк, който Москва приписва на Украйна, загинаха най-малко 27 души, а 25 са ранени, което е един от най-високите показатели за броя на жертвите в града от февруари 2022 г. насам.

Снимка: БГНЕС