Руските военни са превзели село Табаевка в Харковска област

Войските са атакували на няколко фронта

29.01.2024 | 14:27 Редактор: Толя Стоянова
Руските военни са превзели село Табаевка в Харковска област

Руската армия е завзела село Табаевка в Харковска област, съобщи Министерството на отбраната на Руската Федерация, цитирано от РИА Новости.

"На купянското направление чрез активните действия на части от Западната група войски е освободено село Табаевка, Харковска област", ​​се отбелязва в съобщението.

Освен това в района на Синковка те са успели да отблъснат три атаки на щурмови групи от 30-та и 32-ра механизирани бригади на украинските въоръжени сили. На Лиманско направление частите на Централната група войски на РФ са подобрили положението си на фронтовата линия и с артилерийска подкрепа са нанесли удари по щурмовите групи на 63-та механизирана бригада на ВС на Украйна в районите на Ямполовка и Червона Диброва.

На донецкото направление Южната група войски на РФ е отразила шест атаки на щурмова авиация от 22-ра механизирана бригада на украинските въоръжени сили в районите на Белогоровка и Переездни. В района на Клещеевка и Красни са нанесени артилерийски удари по позициите на 81-ва аеромобилна и 10-а десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили. На южнодонецкото направление военнослужещи от руската групировка "Восток" са отблъснали атака на 127-ма бригада за сухопътна отбрана в района на Приютное.

На запорожското направление руските войски съобщават, че са разгромили съсредоточаване на жива сила и техника на 33-та, 65-та механизирани бригади на украинските въоръжени сили и 112-а отбранителна бригада в района на Работино и Юрковка, предаде "Фокус".

Снимка: БГНЕС