Гръцкото правителство остави без коментар позицията на Църквата за еднополовите двойки

Властта няма намерение да отстъпва от приоритетите в законопроекта за гражданските бракове

24.01.2024 | 07:16 Редактор: Тодор Петров
Гръцкото правителство остави без коментар позицията на Църквата за еднополовите двойки

"Без коментар" е отговорът на гръцкото правителството на единодушното отрицателно решение на Светия синод на гръцката църква по отношение на законопроекта за еднополовите двойки, което стана известно във вторник, подчертавайки в същото време, че мненията на Църквата се зачитат.

Правителството обаче даде да се разбере, че няма намерение да отстъпва от основните си принципи и приоритети в този конкретен законопроект, които са равенството на гражданските бракове и защитата на правата на децата, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Църковни кръгове коментират, че в същото време, когато държавата законодателства, Църквата увещава управата си въз основа на различните роли, които съществуват между двете сили. 

От само себе си се разбира, казват те, че всеки има свободата на своя избор, но ако се отклони от постоянната нагласа на Църквата да пази институцията на традиционното семейство, те са защитени само от държавата - независимо дали са хомосексуалисти, атеисти или каквото и да е.

Снимка: БГНЕС