Австрийски полковник: Украйна е в глуха отбрана, докато Русия активно напредва

По негови думи в Украйна са възникнали условия за голям руски пробив

20.01.2024 | 15:48 Редактор: Деси Николова
Австрийски полковник: Украйна е в глуха отбрана, докато Русия активно напредва

Въпреки военните успехи, които Киев постоянно докладва, Украйна сега е в глуха отбрана, докато Русия активно напредва, казва австрийският полковник Маркус Райзнер в интервю пред ZDF.

Според него военните успехи на Москва се дължат главно на факта, че през изминалата година тя успя значително да укрепи отбранително-промишления комплекс и да увеличи производството на боеприпаси. Сега на бойното поле руската страна изстрелва 10 хиляди снаряда всеки ден срещу 2 хиляди от украинската страна.

Русия се опитва да настъпи по целия фронт, изчерпвайки и без това малките и толкова ценни резерви на Киев. Това ще продължи, докато не доведе Украйна до такава дълбока отбранителна позиция, че да стане възможен "мащабен пробив", подчерта Райзнер, цитиран от "Фокус".

Полковникът коментира и предстоящите големи учения на НАТО, в които ще участват 90 хиляди войници. Според него това е "важен сигнал“ към Москва, че Западът няма да толерира атаки на територията на Алианса. Броят на военнослужещите, участващи едновременно в маневрите, пристигащи от различни европейски страни, също показва, че НАТО е в състояние да мобилизира големи сили за кратък период от време.

В интервюто пред ZDF Райзнер сподели и опасенията си относно доставките на западни оръжия за Украйна. Той припомни, че Русия е ядрена сила: "И не се знае какво може да се случи, ако бъде притисната в ъгъла". Само "историците в ретроспекция" ще могат да преценят дали изпращането на нови видове оръжия в Киев би било правилно или не.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 3 месеца
Щом нямат милост към Русия,Небето трябва да накаже всички! Сигнализирай за неуместен коментар