НАТО: Подготвяме се за война с Русия или терористични групи

Трябва да осъзнаем, че мирът не е даденост, заяви адмирал Роб Бауер

19.01.2024 | 19:10 Редактор: Тодор Петров

НАТО се подготвя за най-голямото си учение от десетилетия насам. В него ще участват около 90 000 военнослужещи.

То ще започне следващата седмица под името "Непоколебим защитник". Агенциите съобщават, че сценарият е руско нападение на територията на съюзник от алианса. 

Председателят на Военния комитет на НАТО предупреди, че е нужна подготовка. Ако се наложи - и за война. 

"Не всичко може да бъде планирано. Затова ние трябва да сме подготвени за конфликт, ако Русия или терористични групи ни нападнат. Ние не търсим конфликт, но трябва да бъдем подготвени, ако те ни атакуват. Трябва да осъзнаем, че мирът не е даденост. И затова ние, силите на НАТО, се подготвяме за конфликт", обясни адмирал Роб Бауер.

Снимка: БГНЕС
 


2
5 rate up comment rate down comment 3
Агнр
преди 3 месеца
НАТО се "защитава ", разположено по границите на Русия колкото Русия би се защитавала с въоръжени сили по границите на Мексико и Канада. Евроатлантиците ще имат възможност да воюват с Русия за интересите на своите господари. Да се готвят! Лесно е да се правят на мъже в социалните мрежи и да се подиграват високомерно на хората, които не желаят да загиват за САЩ и Зеленски. Ще се убедят лично колко НАТО ги пази, като ги обстрелват с руски ракети и " приятелски огън" едновременно. Да ги видим тогав Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 3
Бонго Бонго
преди 3 месеца
Това се знае, още от създаването на СССР 1944.НАТО 1948 , кой се защитава???? Сигнализирай за неуместен коментар