Папата: Сексуалното удоволствие е дар от Бога, но е подкопано от порнографията

"Трябва да защитаваме любовта", заяви той

17.01.2024 | 20:55 Редактор: Искра Ангелова
Папата: Сексуалното удоволствие е дар от Бога, но е подкопано от порнографията

"Сексуалното удоволствие е дар от Бога, то трябва да се цени, но католиците трябва да избягват порнографията. Удовлетворението без връзка може да доведе до определени форми на пристрастяване", каза папа Франциск по време на общата аудиенция на площад "Свети Петър", пише The Guardian. 

"Трябва да защитаваме любовта. Спечелването на битката срещу похотта може да бъде усилие за цял живот", добави той.

С тези забележки папата изглежда отговаря на своите консервативни критици, които бяха меко казано разгневени миналата седмица, след като книга на сексуална тематика, написана преди десетилетия от ръководителя на доктрината на Ватикана, се появи отново. 

Книгата на Виктор Мануел Фернандес, аржентински кардинал, близък до папата, който вече беше известен като автор на друга книга със сексуален заряд, написана в младостта му, включваше глава, описваща разликите между мъжкия и женския оргазъм, припомня "Фокус".

В отговор на скорошния скандал Фернандес, чието назначаване на една от най-влиятелните позиции във Ватикана, беше критикувано от консервативните кардинали, каза: "Със сигурност не бих написал това сега".

През 2022 г., по време на дискусия за опасностите от социалните медии, папата предупреди за "дявола" на дигиталната порнография, като същевременно призна, че свещениците и монахините също гледат порно онлайн. "Това е порок, който имат толкова много хора, дори свещеници и монахини", каза той. "Дяволът влиза там".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Райна
преди 3 месеца
Тези вече са на път към пъкъла,но дори не им пука,защото просто са си деца на тъмнината Сигнализирай за неуместен коментар