Габриел на среща с Кулеба и Дейвид Камерън: България ще продължи да подкрепя Украйна

С усилията на трите парламентарни групи ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС бяха приети редица важни решения, подчерта вицепремиерът в Давос

17.01.2024 | 17:04 Редактор: Елеонора Танева
Габриел на среща с Кулеба и Дейвид Камерън: България ще продължи да подкрепя Украйна

Вицепремиерът Мария Габриел се срещна в Давос с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба и с държавния секретар на Обединеното кралство по въпросите на външните работи, Британската общност и развитието лорд Дейвид Камерън.

На срещата е обсъдена помощта за Украйна и предизвикателствата пред страната.

"България ще продължи да отстоява последователната си позиция в подкрепа на Украйна. С усилията на трите парламентарни групи ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС бяха приети редица важни решения. Днес отново отправяме послание за обединени усилия в справянето с предизвикателствата", заяви Мария Габриел.

По време на срещата с лорд Камерън са обсъдени и стратегическото партньорство между България и Обединеното кралство и подписаната съвместна декларация. Във фокуса на дискусията също така са били продължаващите действия за борба с нелегалната миграция, иновациите и възможността за партньорство в рамките на програмата на ЕС "Хоризонт Европа" - най-мащабната в света за наука и иновации.

Снимка: Пресцентър МВнР


1
0 rate up comment rate down comment 0
Малеее
преди 3 месеца
Нямам думи колко е нагла префърцунената изпразнена от мозъчно съдържание пишман брюкселска бюрократ/демократка от Хаджидимово. Подмазва се на всеки, когото срещне на някой международен форум, подписва договори, с които ни подлива вода и говори пълни глупости. Няма едно нейно изречение, в което да прозира някакъв смисъл. Обещала на началниците, че България щяла да подкрепя Украйна. Да ходи на фронта, като подкрепя, а не да пълзи в краката на наглия Кулеба, който обясняваше, че сме му длъжни. Сигнализирай за неуместен коментар