Макрон: САЩ са съюзник на Европа, но Европа не желае да бъде зависима от САЩ

Президентът отправи призив за изграждане на по-силна Франция

17.01.2024 | 12:09 Редактор: Вяра Димова
Макрон: САЩ са съюзник на Европа, но Европа не желае да бъде зависима от САЩ

Френският президент Еманюел Макрон призова за изграждане на "по-силна Франция и по-силна Европа", с което да се противопоставят на конфронтацията и разделянето на лагери и да отхвърлят външна зависимост.

"Съединените щати са съюзник на Европа, но Европа не желае да бъде зависима от САЩ", заяви той.

Макрон добави още, че в момента най-големият риск пред Европа все още е украинската криза, тъй като тя е свързана със сигурността и поддържането на установения международен ред, предаде "Радио Китай".

По въпроса за американските президентски избори, френският държавен глава заяви, че независимо какви са резултатите, той ще действа в съответствие с националните интереси на страната си.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Какво прозрение?
преди 3 месеца
Макарон дали си спомня де Гол , според когото САЩ не се намират в Европа ( факт, който трудно обяснява присъствието им на нашия континет), а Великобритания " е само остров"? Как е възможно този , който иска да те завладее и подчини, даже в известна степен го е направил, да ти бъде съюзник? Изборът е : или Европа, или САЩ, а най- тъжното е, че т.нар. " евроатлантици" избират САЩ и унищожават Европа и то съвсем съзнателно и целенасочено. Сигнализирай за неуместен коментар