Ердоган: Сферата на влияние на Турция далеч не е само в границите ѝ

Нашата нация носи голяма отговорност, казва турският президент

11.01.2024 | 10:57 Редактор: Тодор Петров
Ердоган: Сферата на влияние на Турция далеч не е само в границите ѝ

Турският държавен глава Реджеп Ердоган е заявил по време на среща с областните управители, че сферата на влияние и интереси на Турция далеч не е само в границите на Републиката, а "се простира от Балканите до Азия и Африка", съобщи новинарският сайт "Стар хабер".

"Искам още веднъж да напомня, че Турция не се затваря в границите си. Нашата нация носи голяма отговорност, защото всичко, което се случва тук, дава своето отражение върху хората от тези региони", е заявил още Ердоган на срещата с областните управители вчера.

Президентът е припомнил пред валиите, че Република Турция, която през 2023 г. отбеляза своята стогодишнина, ще продължи да работи активно в чужди направления, така както предполага програмата на партията му "Векът на Турция", пише БТА.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Питам цивилизованите
преди 3 месеца
От прекомерен евроатлантизъм и русофобия да не ни харижат на султана нашите партньори и съюзници, че в официоза на " сглобката",пуснаха статия, че Доган бил "путинист"?Нашата евроатлантическа "прогресивна" фракция от много омраза към "Дядо Иван" да не получи султан? Или се кани да бяга " в цивилизования свят", след като съдейства за развалянето на Санстефанския мирен договор , а ние, нецивилизованите-да се оправяме?!За това ли приеха двойното гражданство и Шенгена с "мигрантски привкус"? Сигнализирай за неуместен коментар