Русия съобщи за 10 убити в Белгород: Преместете се в бомбоубежищата

Ракетите били изстреляни от пускова установка в Харковска област

30.12.2023 | 21:00 Редактор: Елеонора Танева
Русия съобщи за 10 убити в Белгород: Преместете се в бомбоубежищата

Десет души, включително дете, са загинали и най-малко 45 души са ранени при украински удари по центъра на град Белгород, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на руското министерство на гражданската отбрана, извънредните ситуации и ликвидирането на последствията от стихийни бедствия.

Областният управител Вячеслав Гладков съобщи, че е бил ударен жилищен район. В негов пост в Telegram той призова всички жители да се преместят в бомбоубежищата, докато в целия град се чуват сирени за въздушна тревога, информира БТА.

Белгородска област, която граничи със Северна Украйна, подобно на други руски гранични зони, е подлагана на обстрел и нападения с дронове, за които властите обвиняват Украйна.

На снимки, разпространени от агенция РИА "Новости", се виждат най-малко три горящи автомобила, а други качени онлайн снимки показват издигащ се над града черен дим.

Двама местни жители заявиха пред агенция Ройтерс, че са видели издигащи се в небето ракети на противовъздушната отбрана, последвани от експлозии във въздуха, а след това и от по-силни взривове.

Вестник "Комерсант" цитира източник, близък до руския Следствен комитет, според който ракетите, изстреляни от пускова установка в Харковска област, са ударили ледена пързалка на централния площад в града, търговски център, жилищни сгради и автомобил.

Снимка: БГНЕС