33-годишен французин призна: Чух гласове, убих жена си и четирите ни деца

Заподозреният е заявил, че "не е чувствал нищо"

28.12.2023 | 20:05 Редактор: Деси Николова
33-годишен французин призна: Чух гласове, убих жена си и четирите ни деца

33-годишен французин е признал, че е убил съпругата си и четирите им деца, като е казал, че е чул гласове, които са му казали да "причини вреда", съобщиха от прокуратурата.

На 26 декември френската полиция арестува мъж с история на психиатрично заболяване по подозрение, че е убил съпругата си, родена в Хаити, и децата им - на 9 месеца и на 4, 7 и 10 години, съобщи "Гардиън".

Телата им бяха открити на Коледа, в дома им в градчето Мьо, в региона Ил дьо Франс, източно от Париж. Мъжът, водопроводчик, се е лекувал от 2017 г. от депресия, съобщиха от прокуратурата.

Прокурорът на Мьо, Жан-Батист Бладие, позовавайки се на резултатите от аутопсията, заяви, че 35-годишната майка и нейните дъщери са получили "по около 10 прободни рани с нож", които са били "нанесени с голяма жестокост".

"Четиригодишното и деветмесечното момченце "са починали от задушаване вследствие на удавяне", каза той.

Заподозреният е заявил, че "не е чувствал нищо" и "се е чувствал празен", след като е убил семейството си.

Според Бладие заподозреният "е посочил, че приема ежедневните си лекарства" от 2019 г. насам, но не ги е взел на 24 декември. Прокурорите не съобщават точната дата на убийството.

Полицията е открила телата около 21:00 ч. на Коледа. Съседи разказали на полицията, че през нощта на 24 срещу 25 декември са чули викове от долния етаж, предаде БГНЕС.

Мъжът е бил задържан през 2019 г., след като е намушкал партньорката си с нож в рамото, докато тя е била бременна с третото им дете, и след това се е опитал да се самоубие. Тя е отказала да повдигне обвинение.

Снимка: Pixabay