Торнадо удари Манчестър, рани хора и опустоши домове

Влакове не се движат, пътища са затворени заради наводнения

28.12.2023 | 12:23 Редактор: Вяра Димова
Торнадо удари Манчестър, рани хора и опустоши домове

Около сто жилища бяха повредени, след като торнадо премина през предградие на Манчестър. Има съобщения за ранени. Бурята "Герит" причини наводнения и нарушения на транспорта на много други места в Обединеното кралство.

Извънредно положение бе обявено в предградие на Манчестър, засегнато от торнадо. Нанесени за значителни материални щети на около 100 домове. Метеорологичната служба окачестви природното бедствие като "суперклетъчна гръмотевична буря". Според някои медии има ранени, но това не е официално потвърдено. Шефът на местната полиция призова хората да не бързат да се връщат в имотите си, преди да са направени оценки на щетите.

Бурята "Герит" продължава да вилнее в цялото Обединено кралство, като най-сериозно е засегната Шотландия, където вчера също бе обявено извънредно положение, защото превозни средства останаха блокирани на важна магистрала в планински район, предаде БНР.

Десетки хиляди домакинства продължават да са без електричество. Много от влаковете в Шотландия не се движат. Наводнения затвориха пътища. Повече от 200 предупреждения за наводнения са издадени на Острова, някои реки в Англия са на ръба на преливането.

Снимка: архив, БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
^^©
преди 3 месеца
На зла круша, зъл прът!Надявам се Господ да е прекъснал отпуска си и да ги подпека както само Той знае!Смърт на ционизма, свобода на Народа! Сигнализирай за неуместен коментар