Кола се вряза група хора в Англия, има жертва и ранени

Задържани са двама души

28.12.2023 | 08:11 Редактор: Вяра Димова
Кола се вряза група хора в Англия, има жертва и ранени

Четиресет и шест годишен мъж загина, а няколко души бяха ранени, след като кола се вряза в група хора в Шефилд, Северна Англия, предаде ДПА. 23- годишен мъж е задържан по подозрение в убийство, а 55-годишен - по подозрение в опит за убийство, уточни полицията в Южен Йоркшир.

Органите на реда съобщиха, че е постъпил сигнал за "насилие и нарушаване на обществения ред" в "Бърнгрийв", един от кварталите на Шефилд. Докато полицаите пътували към мястото, лека кола се врязала в група хора. На местопроизшествието е констатирана смъртта на един човек, а друг е откаран в болница в тежко състояние.

"Образувано е разследване за убийство", съобщиха органите на реда. Оттам посочиха, че като предохранителна мярка ще бъде засилено полицейското присъствие в района, както и че се събира информация от живущите в околността и се преглеждат записите от камерите за видеонаблюдение за пълното изясняване на случая, предаде БТА.

"Ще патрулираме, за да успокоим хората и да разговаряме с всеки, който би могъл да ни помогне с информация или се чувства притеснен", заявиха от полицията.

Снимка: БГНЕС