Захарова: Ясна е ситуацията на бойното поле за украинските неонацисти

Говорителят на руското външно министерство я описа като разочароваща и недвусмислена

20.12.2023 | 15:46 Редактор: Вяра Димова
Захарова: Ясна е ситуацията на бойното поле за украинските неонацисти

Ситуацията на бойното поле за украинските войски е "разочароваща и недвусмислена. Това каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, съобщават руски медии.

"Ситуацията на бойното поле за украинските неонацисти е разочароваща и ясна", каза още Захарова по време на брифинг.

Украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. Руската страна многократно е подчертавала, че въпреки големите загуби, офанзивата не е донесла значителни резултати на Киев. Опитвайки се да оправдаят липсата на реални успехи в зоната на бойните действия, украинските власти многократно обвиняваха НАТО в недостатъчни доставки, на което представители на алианса заявиха, че всичко необходимо е прехвърлено в Киев.

На 1 декември украинският президент Владимир Зеленски призна, че контранастъплението на украинските въоръжени сили не е постигнало резултати, припомня "Труд".

Във вторник руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че украинските въоръжени сили (ВСУ) са загубили 159 хиляди души убити и ранени по време на така нареченото контранастъпление. Общо от началото на специалната военна операция Киев е загубил над 383 хиляди души.

Снимка: БГНЕС