"Хладнокръвно застреляни": Майка и дъщеря християнки са убити от израелски войник

Ранени са още седем души

16.12.2023 | 22:22 Редактор: Вяра Димова

Майка и дъщеря християнки са били застреляни от израелски войник в района около латинската енория на "Светото семейство", съобщи Латинската патриаршия на Йерусалим.

"Около обяд днес снайперист на израелската армия уби две християнки в енорията "Светото семейство" в Газа", където християнски семейства се подслониха след избухването на войната между Израел и "Хамас", се казва в изявление на патриаршията.

"Нахида и дъщеря ѝ Самар бяха застреляни, докато вървяха към сестринския манастир. Едната е била убита, докато се е опитвала да пренесе другата на безопасно място", се казва още в съобщението, без да се уточнява възрастта на жертвите.

Още седем души са били ранени от стрелба, докато са се опитвали да защитят други, се казва в изявлението. Израелската армия не отговори на молбата за коментар относно инцидента на територията на единствената католическа църква в Ивицата Газа, предаде АФП.

Патриаршията заяви, че преди началото на стрелбата не е било отправено никакво предупреждение.

"Те бяха хладнокръвно застреляни в помещенията на енорията, където няма воюващи страни", се посочва в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Войната в Газа беше предизвикана от безпрецедентната атака на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, при която по официални данни загинаха около 1140 души, повечето от които цивилни.

Снимка: БГНЕС


1
5 rate up comment rate down comment 1
Лагрестин
преди 4 месеца
Ако казаното е истина,убийците си навличат невинна кръв върху себе си. Сигнализирай за неуместен коментар