Pfizer погълна биотехнологичната компания за $43 млрд., дава силна заявка за борба с рака

Целта е да постигнем пробиви, които драстично да подобрят живота на онкоболните, съобщиха от компанията

14.12.2023 | 22:25 Редактор: Елеонора Танева
Pfizer погълна биотехнологичната компания за $43 млрд., дава силна заявка за борба с рака

От Pfizer заявиха, че е приключило поглъщането на биотехнологичната компания Seagen за 43 млрд. долара, което според фармацевтичния гигант ще му позволи да удвои своята онкологична платформа, предаде АФП.

"Това е велик ден за Pfizer и, което е по-важно, за хората, живеещи с рак, тъй като обединяваме науката, която променя правилата на играта и най-добрите таланти на Seagen и Pfizer, за да създадем водеща организация в областта на онкологията", заяви главният директор по онкологията на Pfizer Крис Бошоф.

Pfizer, чиито приходи се свиха значително с намаляването на търсенето на продукти, свързани с Ковид-19, обяви покупката изцяло в брой през март.

Seagen, със седалище в щата Вашингтон, привлече вниманието на големите производители на лекарства с работата си върху конюгати антитела- все лекарства, които са "предназначени да убиват преференциално ракови клетки", пише БГНЕС.

"С една от най-големите инвестиции в историята на Pfizer ние се насочваме изцяло към борбата с рака с цел да постигнем пробиви, които драстично да подобрят живота на онкоболните. Вярваме, че онкологията ще бъде значителен двигател на растежа за Pfizer и ще допринесе значително за постигането на нашите краткосрочни и дългосрочни финансови цели", заяви главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла.

Снимка: Bloomberg.com