Израелската армия обяви 4-часова пауза на бойните действия в Рафах

Целта е да се даде възможност за попълване на запасите от храна и вода

14.12.2023 | 18:00 Редактор: Толя Стоянова
Израелската армия обяви 4-часова пауза на бойните действия в Рафах

Четири часова пауза в бойните действия в един от кварталите на град Рафах обяви израелската армия. В Тел Авив се очаква да пристигне съветникът по национална сигурност на Белия дом Джейк Съливан.

Прекъсването на боевете бе ограничено до един от кварталите в Рафах - градът, който има граничен пункт с Египет, използван за осъществяване на хуманитарни доставки за цивилните, намиращи се в блокираната крайбрежна ивица. Целта е да се даде възможност за попълване на запасите от храна и вода за цивилното население.

На този фон израелската армия обяви, че е задържала десетки бойци в района на болница в Ивицата Газа. По информация на Силите за отбрана на Израел, армията, в сътрудничество със службата за вътрешно разузнаване, е локализирала сграда, използвана от "Хамас". Същевременно ръководителят на групировката Исмаил Хания обяви снощи, че плановете за следвоенно устройство на Ивицата Газа, които не включват "Хамас", са илюзия и мираж и потвърди желанието си за разговори по всички идеи или инициативи.

Премиерът на Израел Бениамин Нетаняху и външният министър Ели Коен обявиха, че офанзивата срещу "Хамас" ще продължи до победа, със или без международна подкрепа, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС